ETUSIVU       GTR-tour 2006      YHTEISTYÖKUMPPANIT        VIERASKIRJA        MEDIA        YHTEYSTIEDOT      FOTOT     GTR-tour
 JULKAISUVAPAATJulkaisuvapaa 20.12.2005
Teksti: Pia Temiseva / PTPromotion
Kuva: Teija Mertimo / Easymedia
Haastattelut ja mediainfo: Pia Temisevä / PTPromotion
p. 03 - 2232 010, 0400 - 622 263
www.ptpromotion.net
pia.temiseva@ptpromotion.net


lataa kuva PC (300dpi/cmyk)
lataa kuva mac (300dpi/cmyk)
GTR-tour – Kolme karismaattista kitaristia kiertueella

Vuosittain toteutettava GTR-tour on kitaristi / säveltäjä Jartse Tuomisen ideasta syntynyt kiertue, jolle Jartse kutsuu vuosittain kaksi kitaristikollegaansa vierailijoiksi. GTR–06 käynnistyy keskiviikkona 1.2. Tampereen YO-Talolta ja jatkuu helmikuun ajan. GTR-06 kitaristit ovat Jartse Tuominen, Marzi Nyman ja Janne Louhivuori.

Ensimmäinen GTR-tour toteutettiin helmikuussa 2005 ja se muodostui kolmen erityylisen ja kokeneen kitaristin koplasta: Dave Lindholm, Jartse Tuominen ja Hasse Walli.

Teksasilaistunut Jartse Tuominen vietti kesällä 2004 lomaansa Suomessa ja mietti uusia kujeita. G3-kiertueiden innoittamana syntyi ajatus suomalaiskitaristien omasta kiertueesta. Jartse kertoi ideasta ystävälleen Dave Lindholmille ja Hasse Wallille, ja molemmat innostuivat välittömästi. ”Suomessa ovat kiertäneet niin Leidit Lavalla kuin Mestarit Areenalla, miksei sitten kitaristitkin. Tällaista kiertuetta ei ole nähty täällä koskaan ennen, joten totta kai lähdin mukaan” ”Hienoa päästä tekemään näin erilaista juttua – ja kitaristien ehdoilla!” kommentoivat tuolloin Dave ja Hasse.

Alunperinkin kiertuetta ideoitiin jokavuotiseksi ja kun palaute oli suorastaan runsaan positiivista, päätettiin GTR-tour –06 myös toteuttaa.


Juhlakattaus kitaradiggareille

GTR –ilta muodostuu jokaisen kitaristin omasta puolen tunnin setistä, illan huipentuessa yhdessä soitettuun jamiosuuteen. Soolo-osuuksissa tullaan varmasti kuulemaan tuoretta materiaalia, kaikilta kitaristeilta on lähitulevaisuudessa valmistumassa uutta tuotantoa. Jartsen edellinen ”Time of Change” julkaistiin tammikuussa –05 ja seuraava, järjestyksessään viides sooloalbumi on parhaillaan työn alla.

Jannen matkan varrelle on mahtunut useita erilaisia kokoonpanoja. Louhivuoren musiikin ja soiton perustana on ollut aina juurevan sähköinen däng-däng. Myös Janne valmistelee parhaillaan uutta levyään, jonka materiaalia tullaan kuulemaan kiertueella.

Marzi edustaa GTR-tourilla nuorta energiaa. Tämä multilahjakkuus on ehtinyt näyttämään taitonsa monessa projektissa, soittohistoria on melkoinen. Marzikin valmistelee parhaillaan soololevyään, joten häneltäkin kuullaan uutta materiaalia.

GTR –keikat päättävissä yhteisissä jamiosuuksissa tullaan puolestaan kuulemaan muun muassa tunnettujen kitaristi-ikonien kuten Jimi Hendrixin kappaleita. Niin miesten omat setit kuin yhteinenkin osuus tulevat kiertueen aikana elämään kulloisenkin paikan ja tunnelman mukaan.

GTR ei nojaa vain keulilla oleviin kolmeen kitaristiinsa, vaan myös taustabändissä soittaa omien soittimiensa virtuooseja. Basson varteen saatiin houkuteltua pitkästä aikaa livenä legendaarinen Juuso Nordlund, koskettimissa puolestaan viime ajat Dingonkin riveissä kulkenut kosketinvelho Pekka Siistonen. Rumpalinpallilla istuu Anssi Nykänen, joka ei esittelyjä kaipaa. Hänestä kitaristeilla tuntuu olevan vankka mielipide: ”Siinä meillä on niin hyvä maalivahti!” .


Yleisöä laidasta laitaan

GTR –keikoille kolmikko odottaa saapuvan kitaramusiikin ystäviä kitaristien henkilökohtaisen fanijoukon lisäksi. Soittajien skaalan laajuuden huomioiden yleisössä on takuulla väkeä laidasta laitaan. Kiertueesta muodostuu varmasti todellinen elämys ja piristysruiske niin tekijöilleen kuin kuulijoilleenkin.

”Varsinkin jamiosuudesta yleisö saa saletisti vastinetta rahoilleen. Tässä on mukana kolme niin erityylistä kitaristia, että tavallaan ihmiset voivat samanaikaisesti kuulla kolme eri versiota kulloinkin soitettavasta kappaleesta” ”Kyllähän tällaisella kiertueella on selkeä tilaus. Suomessa esimerkiksi myydään kitaroita koko ajan enemmän. Jenkeissä taas vanhat kitarastarat ovat tulleet vahvasti takaisin”, sanoo Jartse.

Design by Easymedia