ETUSIVU       YHTEISTYÖKUMPPANIT        VIERASKIRJA        MEDIA        YHTEYSTIEDOT        FOTOT     GTR-tour05     GTR-tour06           MYSPACE
 JULKAISUVAPAA
Lataa tästä GTR-08 juliste (1,4M zip)

GTR-tour 2008 - Sähköistä kitaraneroutta

1960-luvulla musiikki alkoi muuttaa muotoaan  ja heti 1970-luvun alussa Beatles oli hajoamaisillaan ja Jimi Hendrix sekä Jim Morrison siirtyivät ajasta ikuisuuteen. Myös pohjoisessa liikehdittiin ja uudet tuulet oli aistittavissa. Suomalainen musiikki alkoi itsenäistymisensä ja vaikutteita maailmalta käytettiin hyväksi häikäilemättä. Näinä vuosina monet nykyisistä suomalaisista virtuoosikitaristeista ja musiikillisista suunnannäyttäjistä aloittivat uransa.

Nyt sähkökitara soi taas suuresti ja melodisesti. Kolmen kitarataiteilijan vuorovaikutus ja luovuus yhdistyvät tulevassa GTR-tour 2008. Tänä vuonna GTR:n "Grand papan" Jartse Tuomisen kanssa lavalle astelee Ben Granfelt sekä  Pepe Ahlqvist. Nämä kolme ruokkivat musiikillista erilaisuutta. Jokainen on omassa genressään virtuoosi ja he yhdessä luovat täydellisen synteesin, jonka vain huippumuusikot voivat saada aikaiseksi.

Luovuus vaihtaa maisemaa
Kolmannen kerran järjestettävä GTR-Tour on kerännyt vakaan kannattajakuntansa ympäri Suomen. Keikalla jokainen kitaristi soittaa oman, noin puolentunnin settinsä GTR-bändin kanssa. Jo aikaisemmilta kiertueilta tuttu kokoonpano tuo uniikin panoksensa kiertueeseen. Basisti Juuso Nordlund, rumpali Anssi Nykänen ja kosketinsoittaja Pekka Siistonen ovat oman instrumenttinsa kiistattomia virtuooseja.

Luvassa on taas kitaradiggareiden taivas, kun kiertue starttaa maaliskuun alussa 2008.
GTR -poppoo kiertää Suomea kuukauden ajan ja tarjoaa varmasti jokaiselle keikalle tulevalle uusia musiikillisia näkemyksiä ja kokemuksia. Musiikki on kokonaisuutena kuitenkin meitä kaikkia henkisesti yhdistävä tekijä.

Syksyllä 2004 USAssa asuva kitaristi Jartse Tuominen oli käymässä vanhassa kotimaassaan ja mietti yhdessä tiedottajansa, manageri Pia Temisevän (PTPromotion) kanssa, olisiko suomalainen musiikki-ilmapiiri jo kypsä kitaristikiertueelle.

Olin juuri nähnyt G3-kiertueen Helsingin keikan ja siitä jäi polttelemaan ajatus toteuttaa samankaltainen konsepti kotimaisin voimin. Jartse kiertueen voimana ja kitaristina jonka ympärille GTR -Tour vuosittain rakennettaisiin oli itsestään selvyys. Hän edustaa kitaristina Suomessa melko harvinaista progempaa linjaa, jolle kuitenkin diggareita tuntuu löytyvän  - itseni ohella - erittäinkin paljon!
Syksyllä 2004 ideoimme ja organisoimme Jartsen kanssa koko paletin melko tiukalla aikataululla, muutamassa kuukaudessa. Ensimmäinen GTR -Tour toteutettiin jo helmikuussa 2005.Texasin San Antoniossa asuva Jartse Tuominen keikkailee ahkerasti jenkkilän kamaralla ja säveltäjän kynästä syntyy kokoajan uutta tuotantoa. GTR-tour on Tuomiselle hyvä syy tavata muita suomalaisia kitaravirtuooseja sekä tietenkin pistäytyä kerran vuodessa vanhassa kotimaassa.

GTR-tourin tarkoituksena on tuoda kitaramusiikin ilosanomaa ympäri Suomen. Haluaisin, että se hauskuus ja itsensä ilmaisun ilo mitä meillä lavalla on, välittyy myös yleisölle. Tänäkin vuonna kokoonpano on mahtava. Vierailevat tähdet ovat molemmat maailman mittakaavassa oman genrensä huippua. On hienoa soittaa loistavien muusikkojen keskellä.

Tuominen korostaa GTR-tourin olemassa olon tärkeyttä. Tämä progressiiviseen rokkiin suuntautunut fuusiokitaristi luottaa siihen, että kiertue saa Suomesta pysyvän jalansijan. GTR nojaa siihen muusikon ja yksilön luovuuteen, joka syntyy oman identiteetin tunnistamisesta ja uskollisuudesta sille. Siksi onkin mahdollista saattaa kolme näin erilaista kitaristia yhteen.

Marraskuussa 2007 julkaistiin Amerikan maalla Bett Butlerin Myths&Fables-levy, jossa Tuominen on tuonut perinteiseen Jazziin oman uniikin kosketuksensa. Levy on saanut erittäin hyvät arvostelut Amerikan Jazz-lehdistön keskuudessa. GTR:n jälkeen Tuominen aikoo palata takaisin jenkkilään, koska luvassa on työntäyteinen loppuvuosi niin studiossa kuin kiertueellakin.

Mitä olisi musiikki ilman Claptonin, Beckin tai Hendrixin tuomia vaikutteita? Heidän tuomansa musiikilliset vaikutteet ovat syvällä selkäytimessäni. Itse haluan tehdä musiikkia fiilispohjalta, yhdistellen ja kokeillen. Antaa kitaran elää jopa hieman omaa elämäänsä.Ben Granfelt on aina ollut musiikillisesti oma herransa ja pitänyt kiinni luovuuden ohjenuorasta. Tämä säveltäjä, sanoittaja ja kitaristi on oma taiteellinen johtajansa, joka ei tingi siitä "omasta jutusta". Kriitikoiden ylistämä Granfelt painottaa tuotannossaan Classic rockia, johon on lisätty taitavasti Blues vivahteita. Granfelt on oman tiensä kulkija, jonka musiikillinen osaaminen on virtuoosimaista taidetta.

Vuonna 1993 hän perusti Ben Granfelt Bandin (BGB), jossa hänen seuranaan soittavat rumpali Miri Miettinen ja basisti John Vihervä. Tavalliset tallaajat muistavat Granfeltin varmaan parhaiten Leningrad Cowboysin, Guitar Slingers sekä Gringos Locosin riveistä. 1990-luku oli muutenkin Granfeltin osalta todella vilkasta aikaa. BGB keikkaili menestyksekkäästi Deep Purplen, Lynyrd Skynyrdin sekä Thin Lizzyn kanssa ja Ben toimi myös Wishbone Ashin toisena kitaristina 2001-2004.

80-luvun lopulla kaikki tuntui tapahtuvan todella nopeasti. Ennen kuin tajusinkaan olin muuttanut pois Kauniaisista ja soitin Gringos Locosin riveissä. Enää ei ole muuta haavetta kuin jatkaa tätä mitä nyt teen. Jos tuntuu siltä, ettei joku juttu ole sitä ominta, niin jätän sen tekemättä. Soittaminen on fiilistä ja teen mieluusti asiat omilla ehdoillani.

Ennen kuin GTR-tour starttaa, Granfelt suuntaan BGB:n kanssa pienimuotoiselle Saksan kiertueelle, Dubaihin Jazz Festareille sekä Frankfurtin musiikkimessuille. BGB keikkailee muutenkin ahkerasti ympäri Eurooppaa, keikkoja on tullut vuosien varrella tehtyä niin Englannissa kuin USA:ssakin, unohtamatta rakasta kotimaatakaan. GTR:ään Garnfelt suhtautuu positiivisella odotuksella.
   
Yleisölle tämmöinen kiertue on aina monipuolinen pakkaus. GTR vie varmasti kitaransoiton arvostusta eteenpäin Suomessa. Ikä ja kokemukset ovat tuoneet mukanaan varmuutta, joka näkyy lavalla ja ei tarvitse aina miettiä mitä soittaa vaan voi keskittyä itse musiikkiin. Kuuntelemalla kanssasoittajia voi oppia paljon ja uskon, että keikoilla tulee olemaan hyvät fiilikset. Itse olen hyvin easygoing-tyyppi ja tullaan varmasti äijien kanssa hyvin toimeen.Pepe Ahlqvist on kiistatta yksi arvostetuimmista Blues-kitaristeistamme ja hän onkin niittänyt runsaasti mainetta Suomen rajojen ulkopuolella. Jo 10-vuotiaana hän koki Bluesin rytmiikan emotionaalisen vaikutuksen ja siitä asti Ahlqvist omisti elämänsä Bluesille. Hänen 30-vuotiseen uraansa mahtuu yli 5000 keikkaa ja konserttia ympäri maailman. Uransa hän aloitti 1960- ja 1970-luvun vaihteessa Chicago Overcotissa.

Bluesin sisällä oleva musiikillinen monipuolisuus on aina innostanut minua. "Blues is Life" niin kuin sanotaan. Musiikilla olen elättänyt itseni ja toivon, että elätän vastakin. Kun ikää on tullut lisää, se tuo Blues piireissä lisää uskottavuutta, knowhow:ta ja myös turhat  kliseet rapisevat  soitosta pois.

Ahlqvist on lahjakas ja persoonallinen laulaja-lauluntekijä, kitaristi ja huuliharpisti. 1980-luvun lopusta 1990-luvun puoliväliin saakka Ahlqvistin H.A.R.P.-kokoonpano levytti useita upeita albumeja. Matka jatkui vuonna 1995 The Rolling Tumbleweedissä ja lopullinen siirto sooloartistiksi tapahtui vuonna 2003.

Nykyään esiinnyn mies ja kitara -periaatteella, mutta toimin myös mieluusti vierailevana muusikkona. Vuonna 2002 perustimme Heikki Silvennoisen kanssa SF-Bluesin ja jatkamme sen kanssa niin keikkailua ja levytyksiä niin pitkään, kun on mahdollista. Toivon, että pystyn toteuttamaan itseäni samalla tavalla vielä 20 vuoden päästä.

Musiikin ammattilaisuudessa kaikki nivoutuu yhteen; arki, keikkailu, tuotanto ja unelmat. Ihannemaailmassa musiikkiteollisuutta ei ajaisi eteenpäin raha tai aseman tavoittelu vaan luovuus. Kuitenkin moni nykyisistä artisteista, uusista ja vanhoista, saa kokea musiikkiteollisuuden hyvät ja huonot puolet.

Vaikka Bluespohjainen musiikki on jo osa Suomalaista kulttuuria se ei näy eikä kuulu paljon. Bluesgenren muusikkona pitää olla tuplasti aktiivisempi ja ahkerampi. Olen nähnyt paljon maailmaa ja soittanut tuhansissa paikoissa, mutta olisi silti hienoa, jos pystyisi ulottamaan oman osaamisensa myös festareille ympäri Eurooppaa. Bluesia ei vielä osata markkinoida suomalaisena voimavarana vaikka Bluesin huippuosaajia löytyy paljon.

Ahlqvist ei sulje pois mahdollisuutta, että GTR-tour voisi ylettyä muuallekin kuin Suomen rajoihin asti. Kolmen erityyppisen muusikon saattaminen yhteen luo aina uskomattomia kokonaisuuksia, joita ei varmasti osata odottaa. GTR-tour antaa artisteille itselleen mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia ja upottautua uuteen genreen.

Jokainen meistä varmasti vetää oman osionsa upeasti. Voidaan kaikki fiilistellä yhdessä ja tehdä GTR:stä oikein monipuolinen paketti yleisölle. Huonoja puolia tämmöisessä kokonaisuudessa ei ole.

Ahlqvist viettää vuoden 2008 miettien tulevaa julkaisuaan, joka on suomenkielinen ja akustinen kokonaisuus sekä tietenkin keikkailee ahkerasti niin yksin kuin vierailevana artistina. Hän myös suuntaa ehtymättömät voimavaransa ja tarmonsa erilaisiin musiikillisiin projekteihin.GTR-tour 2008 tuo näiden kolmen virtuoosimaisen artistin osaamisen kaikkien nähtäväksi. Heidän ammattitaitonsa on aivan eri luokkaa kun tosi-tv idolien. Vuosien omistautuminen musiikille ja omalle työlle näkyy jokaisen miehen omassa osuudessa ja siinä vakaudessa, jolla he materiaaliaan soittavat. Kiertueella näkee vahvaa ja intohimoista työtä jonka sähköisyyden voi aistia. Luvassa on maukasta, melodista ja luovaa sähkökitarakikkailua.

Kiertueesta aikataulut ja lisätiedot löytyvät osoitteesta www.gtrtour.com.
Lisätietoja artisteista: www.jartse.com www.bengranfelt.com www.pepeahlqvist.com


Riikka Havukainen / PTPromotion

puh. 03-223 2010
fax 03-223 7997
Design by Easymedia