Pekka (Rekku) Rechardt

Snakecharm Myspace

Pekka "Rekku" Rechardt on suomalainen rock-kitaristi ja säveltäjä. Hänet tunnetaan parhaiten Wigwam-yhtyeestä, jossa hän on soittanut vuodesta 1974 alkaen, aina kun yhtye on aktiivinen. Wigwamin musiikkia on kutsuttu progressiiviseksi rockiksi, mutta vuonna 1975 julkaistu Nuclear Nightclub siirtyi edelllisistä levyistä askeleen popmusiikin suuntaan. Rechardt itse on kuvaillut Wigwamin musiikkia termillä "deep pop".

Wigwamin siirryttyä jäähdyttelemään 1977 Rechardt soitti kesän Freemanin bändissä sekä viritteli yhteistyötä Veltto Virtasen kanssa.
Vuonna 1978 Rekku aloitti pitkällisen taipaleen teatterimusiikin maailmassa. Hän soitti kohutun Pete Q-projektin bändissä ja ryhtyi 1979 alkaen säveltämään musiikkia näytelmiin ja elokuviin. Samaan aikaan hän myös soitti niin Pelle Miljoonan kera Avoimet Ovet-yhtyeessä kuin vierailijana jazzlevyillä.

1990-luvun taitteessa Rekku ja Pembroke duoilivat Wigu-biisejä esittäen sekä olivat mukana Heinäsirkan Royal Philharmonics-yhtyeessä. Sitä seurasi uusi Wigwam-rupeama. Samoihin aikoihin Rekku heitti myös duokeikkaa runoilija Arto Mellerin kanssa.
Wigujen hiivuttua Rekku soitti Lapinlahden Lintujen rivistössä vuosina 1995-2002.

Wigwam aktivoitui jälleen vuonna 2000.


Rechardt julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Snakecharmin alkuvuonna 2007. Levyä oli suunniteltu tosin jo monia vuosia aiemmin.

 Pekka Rechardt